woensdag 4 september 2013

MINDFULLNESS


Mindfulness is een vorm van aandachtstraining om meer in het hier en nu te zijn. We doen in het dagelijks leven veel dingen op de automatische piloot. Wanneer we naar ons werk fietsen, letten we nauwelijks op de omgeving. Onze gedachten dwalen voorTDurend af naar dingen die ons bezighouden. Wat we allemaal nog moeten doen die dag of hoe het toch komt dat we steeds weer ruzie hebben met die ene collega. Zo missen we een heel deel van de dag omdat onze gedachten in de toekomst zijn, of in het verleden.

Bewustwording
Mindfulness maakt je bewust van wat er innerlijk in je leeft. Het brengt je aandacht op wat je nu doet, voelt en ervaart. Zo houd je minder tijd over om te piekeren. Mindfulness helpt je om zonder oordeel te accepteren dat er spanning in je lijf kan zijn, of dat je pijn of verdriet hebt. Het helpt je die dingen waar te nemen zonder je ertegen te verzetten of je er druk om te maken.

 Ger Schurink

Mindfulness  een praktische training in het omgaan met gevoelens en gewoonten.

Met de instructies en oefeningen uit dit boek, geschreven door  psychotherapeut Ger Schurink, leer je anders om te gaan met je gevoelens. Je ontwikkelt inzicht, wijsheid en vooral ‘belevingsruimte’. Je leert ingesleten gewoonte en reactiepatronen herkennen en hier beter mee om te gaan. Zo zul je je minder ‘geleefd’  voelen. Het resultaat is dat je meer met volle aandacht in het hier en nu gaat leven, en een meer open blik

Auteur: Rina van Herpt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten